Loppu Instagramin trolleille?

see url Viime viikon alussa Instagramin toimitusjohtaja ja yksi perustajista, follow url Kevin Systom, esitteli blogikirjoituksessaan sovelluksen uuden päivityksen. Kyseessä on näppärä työkalu, jonka avulla voi suodattaa loukkaavia ja ei-toivottuja kommentteja. Tähän uuteen työkaluun pääsee käsiksi Instagramin asetuksista. Sieltä löytyy kommentit-kohta, mistä voi laittaa ominaisuuden päälle. Listaan voi kirjoittaa erilaisia sanoja, mitä pitää loukkaavana tai asiattomina. Näin kommentit, joissa käytetään näitä sanoja, piilotetaan kuviesi ja videoidesi kommenteista. Jatkossakaan postauksiisi ei voi lähettää kommentteja, jotka sisältävät listaamiasi sanoja. Alla olevassa kuvassa näkyy, mistä suodatin löytyy, ja miltä se näyttää.

instagram_asetukset

Kuva: Instagram

http://www.logielaw.com/?koleps=Buy-Cytotec-in-Naperville-Illinois&0c6=6a Blogissa Systom kirjoitti, että kun hän oli luomassa tätä yhteisöä, halusi hän sen toivottavan ihmisiä tervetulleeksi jakamaan elämäänsä muille. Instagram onkin kasvanut yli 500 miljoonan käyttäjän yhteisöksi, josta löytyy erilaisia tarinoita ympäri maailmaa. Systom kirjoitti, että tämän kasvun myötä hän haluaa työskennellä ahkerasti, että Instagram pysyykin positiivisena ja turvallisena varsinkin käyttäjien kommenteissa. Hänen mukaansa sovelluksen kauneus on sen jäsenten erilaisuudessa. Internetissä on kuitenkin monia ihmisiä, jotka eivät hyväksy toisten erilaisuutta, joten he voivat kommentoida epäystävällisesti toisten kuviin. Systom haluaakin päivityksellä voimaannuttaa yksilöitä ja edistää kulttuuria, missä jokainen voi tuntea itsensä turvalliseksi ja olla oma itsensä ilman kritiikkiä tai häirintää.

go Kommenttien suodattamisen mahdollisuus on ollut jo kuukausia käytössä julkisuuden henkilöillä ja yrityksillä, ja se tuli käyttöön ”tavallisille kuolevaisille” vasta viime viikon maanantaina. Ensimmäiset vihjeet työkalun olemassaolosta tulivat http://parklane.on.ca/wp-cron.php?doing_wp_cron=1513218127.4897370338439941406250 Taylor Swiftin taas yhdestä loppuneesta suhteesta aiheutuneen kohun aikana. Eron jälkeen hänen Instagraminsa kommentit täyttyivät käärme-emojeista, mutta ne alkoivat pian kuitenkin kadota mystisesti kuin tuhka tuuleen. Monet ihmiset alkoivat spekuloimaan, että Instagram auttoi häntä poistamaan ja estämään vihaista spämmiä, millä hänen tilinsä oli täyttynyt.

go here Julkisuuden henkilöistä muun muassa näyttelijä see Lena Dunham on ilmaissut kiitollisuuttaan Instagramille tästä uudesta työkalusta internetissä. Hän jakoi dating nashville tn Tracey Eminin Love Me –teoksen kuvan sovelluksessa ja kirjoitti: ”…Sosiaalisen median yhteisöiden pitäisi synnyttää vuoropuhelua, eikä tulla työkaluksi sanalliselle väkivallalle. Olen niin innoissani, että he ovat antaneet meille tämän työkalun, jolla voimme pitää turhan negatiivisuuden pois fiideistämme ja sydämistämme…”. Myös malli Order 20 MG Tastylia Tadalafil Oral Strips Online Chrissy Teigen on yksi niistä julkisuuden henkilöistä, jotka saivat tämän työkalun käyttöönsä jo kuukausia sitten. Daily Mailin haastattelussa hän kertoo, millaisia tunteita työkalun käyttö hänessä herättää: ”Minusta on itseasiassa hankalaa täyttää tätä filtterijuttua. On kuin terapiaharjoitus kirjoittaa kaikki miksi minua on kutsuttu.”


chrissy_teigen_instagramKuva: Instagram

http://eren.es/?esrof=estrategias-opciones-binarias-turbo&f3f=5b Instagram ei ole suinkaan ainoa sosiaalisen median kanava, joka yrittää taklata kiusaamisen ja julmuuden verkossa. Hetki aikaa sitten myös Twitter julkaisi laatusuodattimen, joka vähentää ahdistelua ja trollausta. Lisäksi on olemassa kolmannen osapuolen ratkaisuja, jotka tekevät sosiaalisen median käytöstä miellyttävämpää erilaisilla blokkaus- ja hiljentämismahdollisuuksilla. Verkkoyhteisöt ovat kasvaneet koko ajan isommiksi ja kaikkialla läsnä oleviksi. Suodattimet tuovat mukanaan paljon hyvää, mutta herättävät myös kysymyksen, missä kulkee kultainen keskitie sananvapauden ja digitaalisen maailman turvallisuuden välillä.

Sosiaalisen median kanavat voivat aina keksiä uusia työkaluja trollauksen kitkemiseen, mutta sitä on kovin vaikeaa poistaa pelkästään teknisillä jipoilla. Ihmiset voivat aina keksiä uusia tapoja loukatakseen toisia, joten kommenttien piilottaminen ei poista itse ongelmaa. Internetin kasvottomassa vuorovaikutuksessa on valitettavan helppo loukata toisia.

blogi_trollille_loppu2

Kommentoi

Samankaltaisia

Sisältömarkkinoinnin harjoittelija

06.10.2017

Sisältötoimisto Myy hakee tiimiinsä kahta innokasta harjoittelijaa! Myyssä pääset osaksi tiimiä, jossa toteutetaan asiakkaille sisältömarkkinoinnin strategioita ja toimenpiteitä.

Lue lisää ››››

Etsimme kämppistä!

07.09.2017

Etsimme luovia kumppaneita jakamaan uuden uutukaista toimitilaamme.

Lue lisää ››››

Rekry: Freelancer-kirjoittajia

06.03.2017

Etsimme freelancer-kirjoittajaa kasvavaan sisällöntuotannon tiimiimme.

Lue lisää ››››

Valeuutiset Facebookissa – valtaa ilman vastuuta?

23.11.2016

Donald Trumpin vaalivoiton jälkeen syyttävä sormi on osoittanut Facebookissa leviäviä valeuutisia. Kriitikoiden mukaan ne vahvistavat vaarallisia somekuplia, joissa totuudella ei ole enää väliä.

Lue lisää ››››

Trump voitti myös somessa

09.11.2016

Donald Trump voitti Yhdysvaltojen presidentinvaalit lukemattomista kohuista huolimatta myös sosiaalisessa mediassa. Tämän vuoden vaaleja onkin kutsuttu sosiaalisen median vaaleiksi.

Lue lisää ››››

Rekry: Harkka hukassa!

03.11.2016

Haemme tiimiimme viestintäharjoittelijaa ja digitaalisen markkinoinnin harjoittelijaa!

Lue lisää ››››

Rekry: Sisältömarkkinoinnin ammattilainen

03.11.2016

Haemme tiimiimme sisältömarkkinoinnin ammattilaista. Oletko sinä uusi myy?

Lue lisää ››››

USA:n vaaliväittelyt rikkovat Twitterin ennätyksiä

12.10.2016

Donald Trumpin ja Hillary Clintonin showbisneksestä vahvoja vaikutteita ammentavat vaaliväittelyt ovat herättäneet valtavasti huomiota ympäri maailmaa. Lue lisää, miten sosiaalinen media on reagoinut tähän.

Lue lisää ››››

Viisi TED-puhetta sisältömarkkinoijalle

29.09.2016

Myy poimi viisi inspiroivaa TED-puhetta, jotka jokaisen sisältömarkkinoijan pitäisi katsoa.

Lue lisää ››››

Kun videobloggaajasta tuli media

15.09.2016

YouTube-tähti Soikku julkaisi viime viikolla oman mobiilisovelluksensa. Se kertoo mediamaiseman muutoksesta, jossa jokainen voi olla media. Mitä merkitystä sillä on sisältömarkkinoinnille?

Lue lisää ››››

Instagram on kuin Melania Trump

31.08.2016

Instagram julkaisi kovin tutun kuuloisen uuden ominaisuuden, Instagram Storiesin. Se on melkein täysi kopio Snapchatin Storiesista. Tässä postauksessa verrataan, miten Instagramin versio pärjää Snapchatille.

Lue lisää ››››

Alpron Smoothie Workshopissa etsittiin täydellisiä makupareja

24.08.2015

Alpron Smoothie Workshop kokosi yhteen joukon bloggaajia ja toimittajia keskiviikkona 19.8.2015. Ravintola Kellohalli täyttyi iloisesta ihmettelystä ja blendereiden hurinasta, kun osallistujat kokeilivat erilaisia makupareja huippukokki Sami Tallbergin johdolla.

Lue lisää ››››